2011. augusztus 26., péntek

Carducci, Giosu: Ritmusok és rímek - Jelenlegi ára: 1 455 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Ritmusok és rímekA könyv listaára: 1776 Ft. Leírás:
Közel teljessé lett a magyar Carducci a költő műveinek harmadik, olasz-magyar kétnyelvű kötetével. Ezúttal a Carducci utolsó, élete vége felé saját maga által összeállított kötete kerül az olasz költészet hazai szerelmeseinek kezébe, mely a költő legérettebb arcát mutatja. Külön aktualitást ad a műnek a risorgimento, az olasz egység megteremtésének idén ünnepelt százötvenedik évfordulója, annál inkább, hiszen a Ritmusok és rímek - melyet Carducci az 1887-1898 közt született verseiből rendezett sajtó alá - szép számmal tartalmaz e témakörből is nagyszabású ódákat, ciklusokat. De ez a kötet Carducci tájköltészetének gazdagodását is hozta, ekkor fedezte fel az Alpok szépségeit, ezt az élményt külön ciklusban, a Ritmusok és rímekbe is beépülő Alpesi idillekben örökítette meg. Ugyanakkor teljesebb lett szerelemi lírája is, melyet e kései korszakban Annie Vivanti ihletett, és itt is megjelenik a mitologikus tematika, míg az antik kultúra iránti vonzódása egyes verseiben az aktuális világpolitikával (pl. a görög-török konfliktus eseményeivel) kapcsolódik össze. Az átgondolt kompozícióba rendezett kötet szerkezetét, tematikai egységeinek helyét Carducci költészetében és a Ritmusok és rímekben, ódái eszmei hátterét és keletkezéstörténetét a fordító kísérő tanulmánya és jegyzetei világítják meg. Ugyanitt bibliográfiai tájékoztatót találnak az érdeklődők. A fekete-fehér fotómelléklettel ellátott kötet jó szívvel ajánlható a szakembereknek és a 19. század végi olasz líra iránt érdeklődő művelt nagyközönségnek egyaránt. ISBN: 978-963-7338-97-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 455 Ft

Az aukció vége: 2011-08-30 18:45
. Carducci, Giosu: Ritmusok és rímek - Jelenlegi ára: 1 455 Ft